Wie op het internet zoekt naar afvallen is ongetwijfeld wel eens de afslankreceptenbijbel van Oscar Helm tegen gekomen. Ook vind je hier veel recensies en reviews over die veel uiteenlopen. Om je een goed beeld te geven van wat de afslank receptenbijbel inhoudt en of het iets voor jou kan betekenen schrijf ik deze kritische review.

De auteur, Oscar Helm, schrijft regelmatig artikelen over afvallen op zijn website HappyHealthy. Omdat hij in de loop der jaren duizenden mensen heeft geholpen met afslanken, heeft hij een boek samengesteld met allerlei recepten waardoor je op een verantwoorde manier kunt afvallen.

Overweeg jij om dit boek te lopen? Hieronder lees je de voor- en nadelen van het boek en échte ervaringen van klanten. Het doel van deze review is om jou een duidelijk beeld te geven van de afslankreceptenbijbel zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen of het receptenboek jou kan helpen om af te vallen.

In dit artikel lees je:

 • Informatie over Oscar Helm
 • Of de auteur te vertrouwen is
 • Hoe je afvalt zonder dat het moeite kost
 • De voor-en nadelen van de afslank receptenbijbel
 • Wat klanten vinden van de afslank receptenbijbel
 • Wat je krijgt bij aanschaf van het product
 • Of het receptenboek de moeite waard is
 • Waar je het receptenboek kunt kopen

Nicolette afslankreceptenbijbel

Informatie over de auteur Oscar Helm

Oscar Helm heeft de afslankreceptenbijbel geschreven en is vooral bekend als blogger. Daarnaast maakt hij ook regelmatig video’s over afslanken die hij plaatst op YouTube.

Na wat research te hebben gedaan blijkt dat zijn echte naam ‘Oscar Helmstater’ is, maar hij heeft zijn naam aangepast naar Oscar Helm omdat veel mensen moeite bleken te hebben met het uitspreken van zijn achternaam.

Behalve auteur van de afslankreceptenbijbel en de ‘strakke buik bijbel’ is Oscar ook afslankcoach, dieetpsycholoog, voedingsdeskundige, orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. Klinkt allemaal erg interessant, maar dit zijn geen beschermde titels. In principe kan je ze dus makkelijk aan jezelf geven.

Oscar Helm

Opzich is dit geen probleem, want veel kennis is prima op te doen zonder universitaire opleiding. Afgaande op zijn receptenboek en zijn website heeft Oscar zich in ieder geval goed verdiept in alle materie over afvallen.

Waar ik vooral benieuwd naar ben bij het schrijven van deze review is dat het product door een écht bedrijf geleverd word. Met name omdat er diverse garanties worden gegeven vind ik het persoonlijk, en ik hoop ook jij, belangrijk dat ik de verkoper gemakkelijk kan bereiken.

Het kvk- en btw-nummer worden in ieder geval vermeld op de contact pagina, dus dat is in ieder geval goed.

Oscar heeft als doel met zijn afslankreceptenbijbel om zijn klanten te leren hoe je op een gezonde, verantwoorde manier kunt afvallen en op gewicht kunt blijven waardeloze diëten, pillen of dingen die niet of slechts tijdelijk werken.

Er bestaat geen magische pil of shortcut naar succes. Wanneer je wilt afvallen of fitter wilt worden zal je er iets voor moeten doen. Lukt het je maar niet om vet te verliezen? Dan zal hier ongetwijfeld een reden(en) voor zijn. In dit artikel lees je veelvoorkomende redenen waarom jij geen vet verliest!

Is Oscar wel te vertrouwen?

Oscar Helm is te vertrouwen, omdat het boek bij mij netjes op tijd geleverd werd en daarnaast reageerde Oscar snel op mails die ik hem stuurde. Helaas zijn er wel twee dingen die mij opvielen, wat het vertrouwen kan beschadigen.

Zijn broer en vrienden hebben wat ervaringen over de afslankreceptenbijbel gedeeld op het internet. ‘Lauren Helmstater’, zijn broer, schrijft er zeer complimenteus over, zonder te vermelden dat hij familie is. Het zou wel zo transparant zijn als hij dit er bij zou vermelden.

Daarnaast schrijft ‘Richard Ridder’ met lovende woorden over dit boek, terwijl hij nog de auteur was van de vorige editie van dit receptenboek. Dit was wat mij betreft niet nodig geweest, omdat er genoeg klanten positief zijn over dit product waar Oscar de ervaring van kon publiceren.

In principe zijn dit niet zulke belangrijke punten wanneer je besluit om de afslankreceptenbijbel aan te schaffen. Helaas is dit bij het volgende punt wel ietsjes anders. Oscar probeert namelijk een abonnement bij zijn boeken te verkopen. De optie om dit abonnement af te sluiten staat standaard aan, dus let hier goed op wanneer je alleen het receptenboek wilt.

Afslankreceptenbijbel beveiligde bestelpagina

Nadat je je pakket hebt samengesteld en doorgaat naar de bestelpagina, dan kom je op de pagina terecht zoals te zien is op de afbeelding. Hier staat wat je allemaal krijgt voordat je al je gegevens invult.

Wanneer je alleen het boek wilt bestellen, maar zonder het ‘Ultieme Afslank Programma‘ dan dien je te klikken op: ‘ik wil het boek zonder bonussen’. Hiermee zet je de abonnementsvorm uit en ontvang je alleen het receptenboek.

Jammer dat deze marketingtruc wordt toegepast, want het receptenboek op zich is een uitstekend boek waar je veel profijt van kunt hebben. Ondanks deze minpuntjes zijn toch heel veel klanten tevreden over de afslankreceptenbijbel.

Afvallen zonder moeite met de Afslank Receptenbijbel

In het begin krijg je uitleg waarom de meeste diëten mislukken. Dit komt volgens Oscar doordat veel diëten bijna niet vol te houden zijn. Na enkele dagen of weken stop je met het dieet, waarna de kilo’s er weer aan vliegen. Dit wordt ook wel het bekende jojo-effect genoemd.

Met de afslankreceptenbijbel kan je voor eens en voor altijd afrekenen met overgewicht. Niet door streng te diëten, maar met 100 gezonde, makkelijk te bereiden recepten waar altijd wel iets tussen zit wat jij lekker vindt. Zo val je af zonder dat het je moeite kost om het vol te houden.

In het receptenboek zijn kant-en-klare dag en weekmenu’s opgenomen. Aangevuld met diverse boodschappenlijstjes om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. In de receptenbijbel staan recepten voor kip, vis, salades, sausjes en desserts.

Om je een beetje een idee te geven van het soort recepten dat je kunt verwachten, geef ik hieronder enkele voorbeelden:

 • Ontbijt: havermout met chocolade en grapfruit
 • Snack: avocado smoothie
 • Lunch: omelet met brocolli, komijn en paddenstoelen
 • Diner: biefstuk met zoete aardappel

Alle recepten zijn voor 2 personen. Ook vind je enkele flexibele weekmenu’s waarbij je de mogelijkheid heb om je eigen favorieten maaltijden toe te voegen. Vanwege deze soepelheid is het makkelijk vol te houden.

De recepten in het boek zijn ook geschikt voor gezinnen. Elke recept bevat duidelijk tekst en uitleg over hoe je het gerecht moet bereiden. Plus bij elk gerecht staat tips hoe je wat meer variatie kunt aanbrengen in je maaltijd.

In de receptenbijbel zijn de meeste recepten koolhydraatarm en bevatten relatief veel eiwitten. Een combinatie die je tegenwoordig steeds vaker terug ziet in receptenboeken. Dit werkt goed omdat je zo gedurende de dag verzadigd bent en de vetverbranding stimuleert. Op die manier van je af zonder hongergevoel.

De voor- en nadelen van de afslank receptenbijbel

Hieronder vat ik in het kort de voor- en nadelen van de afslankreceptenbijbel voor je samen:

De voordelen van de afslank receptenbijbel

 • Goede verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten waardoor je geen hongergevoel krijgt
 • Effectief vet vet verbranden met makkelijk te bereiden maaltijden
 • Duidelijke instructies van de recepten, bereidingstijd en heldere foto’s.
 • Veel handige tips en gratis extra’s die je direct kunt downloaden na aanschaf, waaronder een PDF met 84 gezonde tussendoortjes en flexibele boodschappenlijstjes.
 • Een niet-goed geld-terug garantie van 60 dagen, waardoor je het receptenboek risicovrij kunt uitproberen. Veel aanbieders hanteren een 30-dagen garantie, dus dit is een groot voordeel. Zo overtuigd is Oscar van zijn boek!

De nadelen van de afslank receptenbijbel

 • De bereidingstijd is best lang. Je zult echt tijd vrij moeten maken om het het plan succesvol te volgen.
 • Er staan een paar kleine foutjes in, zoals een productfoto die niet overeenkomt met het gerecht.
 • Het proefabonnement wordt bij het receptenboek mee verkocht. Dit gaat over in een betaald abonnement als je dit niet weg vinkt. Wanneer je klikt op ‘ik wil het boek zonder bonussen’ zet je dit uit en koop je alleen het boek.

Wat vinden klanten van de Afslank Receptenbijbel 

De meest eerlijke recensies lees je op Facebook en de website van Oscar Holm. Hieronder lees je de reacties zoals ik ze ben tegen gekomen. Om privacy redenen zijn achternamen deels weggehaald. Verder zijn ze onbewerkt:

Op de website van Oscar Helm geeft hij aan dat inmiddels al meer dan 2.650 klanten succesvol zijn afgevallen. Tevreden klanten geven aan dat ze kilo’s zijn kwijt geraakt en dat het name opvalt rondom de buik.

Verder geven klanten aan dat de recepten makkelijk zijn te bereiden en dat de variatie in het boek ook zeer positief is. Op de site van de consumentenbond staan ook enkele ervaringen over de afslankreceptenbijbel.

Hier zijn enkele klanten vrij kritisch, maar dit weet Oscar prima te weerleggen. Hier laat Oscar merken zeer deskundig te zijn op gebied van voeding en afvallen. De prijs wordt ook benoemd als voordeel, die als goedkoop wordt ervaren.

De afslankreceptenbijbel is in verhouding een stuk goedkoper dan een gemiddeld receptenboek waarin 100 recepten zeer uitgebreid zijn. Sommigen vinden de boodschappen doen en het bereiden van de maaltijden veel werk.

Naar mijn idee valt dit erg mee. Gezond en verantwoord eten vergt nu eenmaal tijd, maar dit is niet meer dan bij andere gerechten. Zelfs als je een kant-en-klare maaltijd koopt moet die nog een paar minuten in de magnetron.

Wil je naast gezond en gevarieerd eten op een effectieve manier trainen en werken aan je conditie? Misschien vind je dit dan interessant: snel calorieën verbranden met touwtje springen >>

Wat krijg je bij aanschaf van de Afslank Receptenbijbel 

Wanneer je alleen de receptenbijbel aanschaft krijg je het volgende:

 • De afslank receptenbijbel – fysiek boek
 • Digitale versie van het receptenboek (eBook)
 • Meer dan 100 heerlijke recepten die makkelijk klaar te maken zijn
 • Tijdbesparende kant-en-klare dag en weekmenu’s + boodschappentips
 • 60 dagen niet-goed geld-terug garantie

Als je alle bonussen wilt ontvangen krijg je naast al het bovengenoemde:

 • Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips
 • 10 Gezonde Toetjes
 • 84 Gezonde Tussendoortjes
 • 13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam
 • Het Ultieme Afslank Programma

Let wel op wanneer je het boek wil ontvangen met alle bonussen, dat je een abonnement afsluit van €19,97 p.m.

Is de Afslank Receptenbijbel de moeite waard?

De afslankrecepten bevat naar mijn mening alles wat je nodig hebt om op een gezonde, verantwoorde manier af te vallen. Met name omdat het goed vol te houden is op lange termijn zodat je blijvende resultaten gaat boeken.

Voornamelijk komt dit door de schema’s die makkelijk vol te houden zijn. Elk dagmenu bestaat uit 3 maaltijden, zodat je niet extra hoeft te eten om verzadigd te raken. Het enige wat je hoeft te doen is je oude patroon aanpassen.

Daarnaast vind ik het receptenboek makkelijk te lezen, zodat iedereen het kan begrijpen. Dit geldt ook voor de extra bonussen die je er bij kunt bestellen. Ze sluiten goed aan op het boek en zorgen ervoor dat je bent voorbereid.

Het enige waar ik tegen aanloop is de bestelpagina. Het pakket dat je kunt samenstellen bestaat uit een digitale versie van €27,- en een fysiek + digitale versie voor €37,-. Als je geen abonnement wil, zal je dit uit moeten vinken.

Natuurlijk is het aan jou de keuze of je gebruik wilt maken van alle digitale bonussen . Zelf heb ik dit niet gedaan, omdat het boek wat mij betreft alle informatie biedt die je nodig hebt om succesvol af te kunnen vallen.

Mocht je in het verleden al veel geprobeerd te hebben om af te vallen, of heb je een dieet gevolgd die je niet vol kon houden, of misschien wil je een gezondere levensstijl? Dan kan ik je de afslankreceptenbijbel van harte aanbevelen!

afslank receptenbijbel

afvallen-met-de-afslankreceptenbijbel

Waar kan je de Afslank Receptenbijbel bestellen?

Tot dusver kan je het receptenboek alleen bestellen via afslankreceptenbijbel.nl. Het ligt dus nog niet in een boekenzaak als de Bruna of de Primera en ook zal je het boek verder niet online tegenkomen op Bol.com.

Via de website kun het digitale boek downloaden in PDF. Het fysieke boek wordt binnen een dag verzonden, nadat je de bestelling hebt geplaatst. Je hebt de keuze uit betrouwbare betaalmethodes zoals iDEAL, PayPal of Bancontact.

De nieuwe versie van de Afslankreceptenbijbel is nu verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *