5 redenen om te gaan trainen met een kettlebell

Kettlebell workout groep

1. Kettlebell oefeningen zijn effectief voor het verbranden van calorieën en vet

Een van de meest effectieve oefeningen voor het verbranden van calorieën en overtollig buikvet zijn kettlebell oefeningen. Met een workout van één uur op de loopband verbrand je zo’n 600 calorieën, maar ga je een uur kettlebell oefeningen doen dan verbrand je al gauw 1.500 calorieën. Bijkomend voordeel is dat je nog steeds calorieën verbrand na je workout. Ideaal wanneer je in korte tijd in shape wilt komen.

2. Buikspieren zijn binnen enkele weken zichtbaarder

kettlebells

Wanneer die strakke buikspieren volledig zichtbaar zijn hangt natuurlijk af van hoeveel buikvet je momenteel hebt. Of er nu een kleine beetje af moet of wat meer, als je 2 tot 3 keer in de week gaat trainen met de kettlebell dan zullen je buikspieren binnen een paar weken opvallend zichtbaarder zijn. Vooral als je dit combineert met gezonde voeding.

3. Kettlebell oefeningen zijn ideaal voor thuis

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je niet aan sporten toe komt? Plan 2-3 keer week 20 a 25 minuten in voor een kettlebell workout en je zal versteld staan van het resultaat. De meeste sportscholen beschikken over kettlebells, maar toch wordt er te weinig gebruik van gemaakt terwijl kettlebells ideaal zijn voor buikspieroefeningen thuis.

Oefeningen kan je simpel vanuit je woon- of slaapkamer doen en bovendien neemt een kettlebell nauwelijks ruimte in beslag. Ideaal dus wanneer je niet veel ruimte hebt of gewoon alles schoon wilt houden.

4. Strakke billen met kettlebell oefeningen

Kettlebell oefeningen als de kettlebell swing of de kettlevell swing met één arm geven je billen een goede workout. Doordat je met het gewicht van de kettlebell traint en veel herhalingen uitvoert, zal er meer nadruk komen te liggen op je spieren, zonder dat je veel spiermassa aankomt. Een mooiere vorming in de bilspieren en een strakkere buik zijn het resultaat zonder dat je eruit komt te zien als een bodybuilder.

5. Kettlebells zijn goedkoper dan een fitness abonnement

Natuurlijk is de prijs van een kettlebell afhankelijk van het gewicht, maar in ieder geval zeker is dat ze goedkoper zijn dan een fitness abonnement. Prijzen variëren van €10,- voor een lichte kettlebell van 3 of 4 kilo en kunnen oplopen tot boven de €100,- voor kettlebell van 24+ kilo. Begin je als vrouw met een kettlebell workout, dan is 8 kilo een mooi start gewicht. Mannen kunnen beginnen met een zwaarder gewicht, bijvoorbeeld 14 of 16 kilo.

Start je eigen kettlebell workout vanuit huis

Met een kettlebell kan je veel oefeningen doen, die je met gewone fitness materialen niet kunt uitvoeren, zoals dumbbells of barbells. Vanwege de veelzijdigheid van de oefeningen, train je effectief al je spieren tegelijkertijd.

Hoe meer spieren je aanspreekt, hoe groter de verbranding in je lichaam.

 

Meer artikelen

Kettlebell workout
Kettlebell

Kettlebell training iets voor mij? (vetverbranding stimuleren)

Vet verbranden, kracht ontwikkelen of spiermassa opbouwen? Maar wil je niet uren in de sportschool doorbrengen met oefeningen die voor jou toch niet werken? Met de kettlebell train je je spieren veel effectiever! Benieuwd? Lees snel verder!

Afvallen

Kettlebell oefeningen beginners: welke zijn het beste?

Er zijn nogal wat oefeningen mogelijk met de kettlebell. Het interessante aan het trainen met een kettlebell is dat je verschillende spiergroepen gelijktijdig kunt trainen. Ook kan je genoeg oefeningen variëren om het het hele lichaam te trainen in een relatief korte periode. In dit artikel lees je over de mogelijkheden met de kettlbell!