Over SterkeSpieren.nl

Op Sterke Spieren krijg je op een transparante manier informatie over alles op gebied van sport, fitness en gezondheid. Ook adviseren we diverse handige tools waardoor jij betere resultaten kunt behalen. Nu én op lange termijn!

Doordat er zoveel informatie beschikbaar is op gebied van voeding en training wordt het er niet echt makkelijker op om de juiste keuzes te maken. Belangrijk is dat jij hierin keuzes maakt die bij passen en waar jij je goed bij voelt.

Iedereen kan zijn of haar doelen bereiken zolang je er maar hard genoeg voor werkt. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wil opbouwen of aan je conditie wil werken, het ligt binnen handbereik zolang je tijd in jezelf investeert.

Ontdek wat voor jou werkt en waar jij je goed bij voelt zodat je er een echte levensstijl van kunt maken. Daarom krijg je bij Sterke Spieren tips, advies en motivatie tips waardoor jij stap voor stap jouw ideale fysiek kunt behalen.

Programma's

Ben je op zoek naar een manier om af te vallen, spiermassa op te bouwen of om fitter te worden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan eens een van deze trainingsprogramma’s.

Receptenboeken

Gevarieerd eten is belangrijk, maar soms ontbreekt het even aan inspiratie in de keuken. Met behulp van deze receptenboeken heb je snel gezonde, eiwitrijke maaltijden op tafel.

Gratis schema's

Of je nu je conditie wilt verbeteren, oefeningen voor thuis zoekt of misschien ben je op zoek naar een krachttraining schema voor in de gym? Je kunt onze schema’s gratis downloaden.

Lees onze fitness tips

Droog trainen voor vrouwen: richtlijnen en tips over voeding & training

Droog trainen voor vrouwen: richtlijnen en tips over voeding & training

In principe hoeft een vrouw voor een strak lichaam niet anders te trainen dan een man. In dit artikel lees je waarom en krijg je de basisrichtlijnen en tips voor vrouwen met betrekking tot voeding en training.

Oefeningen voor krachtige benen (squat, deadlift en legpress)

Oefeningen voor krachtige benen (squat, deadlift en legpress)

Sterke benen zijn belangrijk omdat ze het lichaam een goede symmetrie geven, omdat ze het bovenlichaam in balans houden en omdat ze het mogelijk maken om goede resultaten te behalen in andere sporten. In dit artikel krijg je meerdere oefeningen voor de beenspieren met verschillende variaties.

Goed ontwikkelde schouders: een must voor iedere (kracht)sporter

Goed ontwikkelde schouders: een must voor iedere (kracht)sporter

Schoudertraining kan de proporties van je lichaam veranderen. Goed ontwikkelde schouders leiden de aandacht naar je bovenlichaam en creëren een esthetisch aangenaam uitziende vorm, die je taille smaller doet lijken. Sterke schouders zijn daarnaast een voordeel bij de meeste sporten waarbij bewegingen met het bovenlichaam worden gemaakt.

De basisprincipes van droog trainen: krachttraining, cardio en voeding

De basisprincipes van droog trainen: krachttraining, cardio en voeding

Je vetpercentage verlagen en het hele jaar door in shape blijven, wie wil dat nou niet? In theorie is vet verliezen makkelijk: gezond eten en voldoende bewegen, maar in de praktijk blijkt het toch een stuk lastiger. Je zult moeten begrijpen wat het inhoudt om je vetpercentage te verlagen met behoud van zoveel mogelijk spiermassa. Dit wordt ook wel ‘droog trainen’ genoemd. Zodra je de basis van dit proces snapt ben je ook beter in staat om je doelen te behalen!

Vorige Volgende