De beste fitnessartikelen om thuis mee te trainen

Als je lid bent van een sportschool en regelmatig daar traint, wil het niet direct zeggen dat je thuis helemaal niks hoeft of kunt doen. Er zijn altijd dagen dat je minder zin of tijd hebt om naar de sportschool te gaan en daarom is het makkelijk als je thuis over de nodige fitnessartikelen beschikt om toch een workout te doen.

Misschien ben je veel tijd kwijt aan de rit naar de sportschool, douchen, omkleden, napraten en weer terug. Voor je het weet ben je zo 2 uur verder. Op die momenten is het handig om thuis over wat fitnessartikelen te beschikken. Benieuwd welke accessoires populair en ideaal zijn om een complete training mee te doen? Lees dan snel verder!

Fitnessartikelen voor een home workout

Hieronder volgen enkele populaire artikelen, waarmee je simpel vanuit huis veel oefeningen kunt uitvoeren.

Springtouw

Een springtouw kan niet ontbreken in dit lijstje met populairste thuis fitnessartikelen. Veel sporters gebruiken het springtouw in de sportschool als warming-up of cooling-down, maar touwtje springen biedt veel meer dan dat.

Een springtouw is namelijk zeer geschikt om een complete workout mee te doen. Het is enorm intensief en je verbrand er in korte tijd relatief veel calorieën mee (ten opzichte van de loopband of crosstrainer).

Hoe intensiever de workout, hoe meer calorieën je lichaam blijft verbranden in de periode erna.

Slechts een paar minuten touwtje springen is daardoor een goed alternatief voor de momenten dat je geen zin of tijd hebt om naar de sportschool te gaan, maar dat je toch intensief bezig bent.

Een springtouw voor thuis is niet duur, prijzen verschillen op basis van kwaliteit, maar een eenvoudig springtouw heb je al vanaf een paar euro. Tweede voordeel is dat je geen grote ruimte nodig bent en niemand hoeft het te zien.

Wil je graag beginnen met touwtje springen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Klik dan hier >>

Springtouw

TRX trainer

De TRX suspension trainer is een fitnessattribuut die is over komen waaien vanuit Amerika (Navy Seals trainde met dit apparaat). Met de TRX kan je het hele lichaam trainen. Dit werkt eenvoudig: je bevestigt de TRX ergens stevig aan vast, bijvoorbeeld aan balk of boom en je kunt direct aan de slag.

Je kunt er ontzettend veel mee variëren en zware oefeningen doen waarbij je het hele lichaam aan het werk zet. Door de stand van je lichaam aan te passen kan je zelf de oefeningen lichter of zwaarder maken.

TRX trainer

Lees ook: Voor en nadelen sporten in sportschool of thuis

Bokszak

Nog een sport waar je in korte tijd veel calorieën mee verbrand is boksen. Het is met name erg leuk om te doen en het vereist een bepaalde techniek. Dit wil zeggen dat je jezelf hierin kunt ontwikkelen, wat alleen maar uitdagend en leuk is om te doen vanuit huis. Op deze manier kan je lekker ongestoord aan je conditie werken.

Het voordeel van boksen is dat je er snel conditie mee opbouwt. Daarnaast verbrand je op een effectieve manier calorieën en bouw je meer kracht en snelheid op. Op YouTube vind je talloze filmpjes waarmee je de juiste technieken kunt aanleren. Kies wel voor een staande bokszak, zodat je hem eventueel zelf kunt verplaatsten.

Jonge vrouw boksen

Kettlebell

Een kettlebell mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje met fitness artikelen voor thuis. De kettlebell komt oorspronkelijk uit Rusland. Dit fitness attribuut heeft de vorm van een kanonskogel met daaraan een handvat.

Met een kettlebell workout verbrand je 400 kcal in 20 minuten.

Het voordeel van de kettlebell is dat je er veel oefeningen voor het hele lichaam mee kunt doen. De intensiteit van de trainingen ligt hoog waardoor je er enorm veel calorieën mee kunt verbranden in een korte periode.

Thuis aan de slag met de kettlebell, maar weet je niet zeker of het iets voor jou is? Klik hier voor meer informatie!

Kettlebell

Pull-up bar

Tot slot sluiten we dit rijtje fitnessartikelen af met de pull-up bar. De pull-up maakt deel uit van één van de belangrijkste oefeningen in veel trainingsschema’s. Dit komt omdat je er veel verschillende spieren mee traint.

De pull-up is een zogenoemde compound oefening waarmee je hoofdzakelijk je rug, maar ook je biceps en schouders mee traint. Het grootste voordeel is dat je alleen een stang en je eigen lichaamsgewicht nodig bent. Ideaal voor thuis gebruik dus. Je bevestigd de optrekstang stevig aan het plafond en je kunt direct beginnen.

pull up

Meer artikelen

Krachttraining

Oefeningen voor krachtige benen (squat, deadlift en legpress)

Sterke benen zijn belangrijk omdat ze het lichaam een goede symmetrie geven, omdat ze het bovenlichaam in balans houden en omdat ze het mogelijk maken om goede resultaten te behalen in andere sporten. In dit artikel krijg je meerdere oefeningen voor de beenspieren met verschillende variaties.